Skład (na około 2 porcje)
- 30 dag makaronu kukurydzianego spaghetti (dostępny m.in. w Biedronce)
- 1 pierś z kurczaka (około 30 dag)
- (jajko, bułka tarta i ulubione przyprawy - do panierki)
- 2 garści sałaty roszponki lub rukoli
- 5 dag sera feta
- około 15 czarnych oliwek
- oliwa z oliwek
Przygotowanie
Pierś z kurczaka przyprawiamy (u nas: sól, pieprz, papryka ostra i słodka, odrobina curry, czosnek granulowany) panierujemy w jajku i bułce tartej po czym smażymy filet w całości na patelni z dwóch stron, na złocisty kolor.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Wyjmujemy na talerz. Dodajemy do niego roszponkę/ rukolę, pokrojoną w kostki fetę, i pokrojone oliwki, skrapiamy obficie oliwą z oliwek. Całość lekko mieszamy. Na wierzchu kładziemy pokrojonego w paski (po usmażeniu) kurczaka.
Źródło: